Εταιρία


eteriaΗ εταιρία Κωνσταντίνος  Ηλιάδης  kappa ceramica λειτουργεί από το 1965.

Αρχικά παρήγαγε κοινά οικοδομικά τούβλα (οπτόπλινθοι) μέχρι το 1996 , ο Κωνσταντίνος Ηλιάδης διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή κεραμικών προιόντων, διότι απασχολείται στην επιχείρηση από μικρό παιδί.  

Από το 1997 η εταιρία ασχολείται με την παραγωγή συμπαγών κεραμικών διακοσμητικών προιόντων.

Στην πορεία  της τά  πρώτα  χρόνια  λειτουργίας  της  ή ποιότητά  της βασιζόταν στην  καλή  πρόθεση  και  την πολύτιμη  εμπειρία  των ιδίων  και των συνεργατών  τους.

Στην πορεία της λόγω αυτής της εξειδίκευσης, της ζητήθηκε συνεργασία από μηχανικούς Βιοκλιματικών κατασκευών και από το Υπουργείο Πολιτισμού γιά τις ανάγκες αναστήλωσης  των Βυζαντινών Μνημείων .

Στις Βιοκλιματικές κατασκευές η εταιρία παρήγαγε  με επιτυχία κουρασάνι (ειδικό κεραμικό κονίαμα) και ειδικά κεραμικά προιόντα (ωμόπλινθοι).

Οι  απαιτήσεις  όμως  της αγοράς  συνέτεινε στην  συνεργασία εξωτερικών επιστημονικών συνεργατών και τεχνκών υπηρεσιών.

Συνεργασίες

  • Με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε να κάνει ελέγχους της πρώτης ύλης (χώμα) για  άλατα  , κατόπιν  ζητήθηκε  από το  Α.Π.Θ. να γίνει  συνεργσία  σε ερευνητικά  προγράμματα  σε  κεραμικά προιόντα.
  • Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης  όπου έχουν  γίνει  χημικές αναλύσεις.
  • Υπουργείο Πολιτισμού (Εργαστήριο Τεχνικών  Υλικών  Αναστήλωσης) με το οποίο συνεργαζομαστε για  την καλύτερη ποιότητα των αναστηλωτικών υλικων (χειροποίητα τούβλα-κεραμίδια)
  • Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών  για την κατασκευή  κάποιων ειδικών χειροποίητων Βυζαντινών κεραμικών.
  • 3η ΠΥΔΕ  Διεύθυνση  ΠΕΔΕ /Τ.Μ. τομέας ελέγχου σκυροδέματος & δομικών υλικών για έλεγχο   υδατοπερατότητα, θράυση,παγετό.
Δημιουργία & Φιλοξενία της Ιστοσελίδας by MANBIZ ISP
eXTReMe Tracker